Korting
Kaart
Bed en breakfast, slapen, overnachten
regio Amersfoort, Hoevelaken

Groot Pepersgoed

Buiten-Pand-5In 1927 trok Arie van der Gugten met zijn gezin vanuit Haastrecht met paard en wagen naar het landelijke Hoevelaken. Het vee volgde per trein en werd opgehaald bij station Terschuur. Op een veiling bij Café de Foep had hij namelijk boerderij Groot Pepersgoed in Hoevelaken gekocht, waar hij koeien, varkens en kippen ging houden.

Helaas werd tijdens de bevrijding de boerderij compleet verwoest. Alleen de wagenloods aan de weg bleef behouden. Na de bevrijding woonde de familie een aantal jaren in een noodwoning voordat de nieuwe boerderij was gebouwd. Rond 1954 werd deze typische wederopbouw boerderij betrokken. Inmiddels had de volgende generatie het stokje overgenomen.

Tegenwoordig boert kleinzoon Wim met zijn gezin op de boerderij met als hoofdtak roodbont melkvee. In 1995 werd een nieuwe melkstal in gebruik genomen, waarna de deel met de bovengelegen hooizolder leeg kwamen te staan. Jaren is gesproken over een nieuwe bestemming van de deel, totdat in 2010 werd besloten om er een Bed & Breakfast van te maken.

Na een langdurige procedure werd in 2012 de vergunning door de gemeente Nijkerk verleend en zijn de bouwvakkers in oktober van dat jaar gestart met de ingrijpende verbouwing. In juli 2013 is de laatste hand gelegd aan “Hoeve Groot Pepersgoed”, een sfeervolle Bed & Breakfast in landelijke stijl.

Hieronder vind u een sfeer impressie van ons B&B Groot Pepersgoed.